Finalment arriba el canvi a la Cambra de Comerç de Barcelona

El Departament d’Empresa de la Generalitat ha publicat els resultats definitius de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona (CCB), que confirma l’espectacular victòria de la candidatura EINES D’ESTAT, promoguda pel Cercle Català de Negocis i l’ANC, que competint amb 4 altres candidatures ha guanyat per majoria absoluta (31 representants sobre 60, incloent els de designació directa).

La CCB agrupa pràcticament totes les empreses del territori, controla 1/3 part de la Fira de Barcelona i te representació a organismes tant importants com el Consorci de la Zona Franca, ESADE, Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Autoritat Portuària, el Consorci de Turisme, i fins i tot la Fundació de la Caixa!.  Per tant la influencia social, empresarial i política de la CCB, és innegable i molt forta.

Curiosament al ple, els 31 representants d’Eines d’Estat, es trobaran amb els altres 3 (si, tres) de la candidatura continuista del Sr. Tusquets  i les 14 grans empreses que per 75.000 euros han comprat el seu seient (si, encara es compren i venen càrrecs a la CCB, vaja democràcia, oi). Entre elles: Aigües de Barcelona, Abertis, la Damm,  Naturgy, Indra i  els Banc de Sabadell (no es va traslladar a Mallorca?),  CaixaBank (no havia marxat a València?).  El Corte Inglés, Telefònica, Roca, i Planeta –entre altres- aquesta vegada han quedat fora de la CCB.

Un interessant article al setmanari Valencià “El Temps” ( eltemps.cat/article/7181/lindependentisme-i-els-poders-de-la-cambra-de-comerc), explica com la CCB, des de que va ser fundada per Manuel Girona, sempre ha estat dominada per “les grans famílies catalanes”, es a dir l’elit econòmica de la gran burgesia que mai ha tingut altre interès que el propi.

Com s’ha aconseguit que guanyés l’independentisme a la CCB?, doncs molt fàcil: votant. Gràcies al vot electrònic i la mobilització, es va multiplicar  el nombre de votants. El 2010 van exercir el sufragi 7.222 empreses  de les que es va invalidar el 82% (!!!). L’ex-president Sr. Miquel Valls. Va ser elegit amb  823  vots  (!!!). Gràcies al vot electrònic promogut per la Generalitat, i malgrat les maniobres obstruccionistes de la vella guàrdia,  aquets cop  han pogut votar 19.000 empreses i autònoms.

Ara esperem que  els guanyadors que presidiran la CCB i facin els grans canvis que necessita aquesta institució i que deixi de mirar cap a Espanya i es dediqui a defensar i promoure els interessos econòmics i comercials de Catalunya.

En una recent conferència a Foment del Treballs, l’inefable, petulant i prepotent candidat per C’s a l’alcaldia Manuel Valls (que no és pas parent del president sortint), va exclamar: “Que la Cambra caigui en mans independentistes és molt greu”, això sens dubtes vol dir que anem pel bon camí.

Josep M. Torres

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.